Prajitura cu piscoturi

de Valclaudia in Prajituri, 5 Oct 2013 | 18564 vizualizari

 

mi-a placut mult o reteta pe care am vazut-o aici.... http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html . Am tinut sa precizez sursa pentru a evita discutii ulterioare! ;) Am adus destule modificari retetei, de aceea i-am schimbat si numele.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita suc de lamaie
  • 10 linguri (cu varf) faina alba, proaspat cernuta
  • 2 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • piscoturi din comert (9 bucati)

Pentru sirop:

  • 10 linguri de zahar tos
  • 10 linguri apa rece
  • 1 sticluta esenta de rom

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 1 plic gelatina
  • 30 ml apa rece

Pentru decor:

  • 50 gr. nuca macinata
  • 50 gr ciocolata amaruie (rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi:

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).

Impartim cantitatea de zahar alocata blatului.

Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf de sare.

Mixam galbenusurile cu celelate 6 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de cacao proaspat cernuta, praful de copt stins intr-o lingurita de suc proaspat de lamaie si esenta de rom.

Turnam in fir subtire uleiul,apoi apa minerala.

Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitia obtinuta.

Ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia de blat.

Asezam piscoturile la distante egale (3x3), le impingem usor in compozitia de blat si dam tava in cuptorul preincalzit pentru cca 35 min.

Preparam siropul intr-un ibric, la foc mic,amestecand apa cu zaharul si esenta de rom. Lasam sa se raceasca, apoi insiropam blatul (care inca se afla in tava).

Crema o preparam dupa cum urmeaza: incalzim cca 200 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Rupem ciocolata bucatele, le adaugam peste frisca incalzita si luam craticioara de pe foc. Amestecam pana se topeste ciocolata complet si obtinem un amestec omogen. Il lasam sa se raceasca, apoi il dam la frigider pentru 15-20 minute.

Intre timp punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece (intr-un pahar de plastic). Dupa ce se incheaga gelatina, incalzim putin paharul la baie de aburi pana devine gelatina lichida.

Scoatem crema de la frigider, adaugam restul de frisca si gelatina, mixam la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.

Turnam crema in tava peste blatul insiropat, o nivelam, formam modele cu ajutorul furculitei. Dam la rece pentru cca 1 ora.

Scoatem prajitura de la frigider, taiem marginile cu grija, portionam prajitura, asezam bucatile pe platou, decoram cu nuca macinata si ciocolata rasa.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

08.12.2013, 21:31

Indiferent cui apartine ideea, exista destule diferente intre aceste prajituri. Ca sunt de mare efect piscoturile alea in blat, sunt perfect de acord! Merita incercata reteta, indiferent de cine a inventat-o. Iar de unde m-am inspirat personal, am trecut la descriere. Ce sa fac in plus, ca toata lumea sa fie multumita??

Alexandra Burz 1

28.02.2014, 08:04

reisnaor_2006 1

19.01.2015, 08:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale