Prajitura cu piersici

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 19 Sep 2010 | 7851 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 375g făină
  • 200 g zahăr tos
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ linguriţă de sare
  • 225 unt/margarina, rece
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 5 cani cubulete sau felii de piersici (aproximativ 7 piersici, decojite)
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 60 g făină
  • 200 zahăr tos
  • ¼ linguriţă de sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

1. Se incalzeste cuptorul la 375 grade.Tapetati o tava cu hartie de copt.

2. Pentru aluat: Frecati untul taiat bucatele cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga oul si se omogenizeaza,iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in 2.O parte se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava tapetata cu hartie,iar cealalta jumatate se da la frigider.

3. Pentru umplutura:se taie piersicile cubulete (sau felii)si se pun într-un castron mare si se stropesc cu suc de lamaie. Se amestecă uşor. Într-un bol separat amesteca împreună făină, zahăr, sare, scorţişoară şi nucşoară. Se toarnă peste piersici şi se amestecă uşor.
4. Imprastie amestec de piersici în mod egal in tava.Deasupra piersicilor se pun bucatele din aluatul ramas

5. Coaceţi în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute, sau până când partea de sus este uşor maro. Se lasa sa se răcească complet înainte de a tăia în pătrate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si afine