aceasta prajitura este una din preferatele mele pentru ca are nuca....
Se framanta o coca potrivit de tare si se imparte in trei. Trebuie sa fie o coca care se intinde foarte bine.
Se unge tava si se asaza prima foaie. Se unge aceasta foaie cu un strat subtire de gem (eu am pus de caise). Peste gem se presara jumatate din cantitatea de zahar + jumatate din cantitatea de nuca. Se intinde a doua foaie, se preseaza usor cu palmele, se unge si aceasta foaie cu un strat subtire cu gem, peste care se pune zaharul si nuca ramasa. Se intinde a treia foaie si se asaza peste nuci. Apasam usor foaia cu palmele si taiem patratele.
Se lasa la dospit 1 ora si jumatate dupa care se da la cuptor pentru 30 min la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop (1 lingura apa + 1 lingura zahar). Se trece repede cu o pensula peste toata prajitura.
Dupa ce s-a racit se pudreaza.
1
Aceasta prajitura se coace foarte repede; trebuie scoasa din cuptor cand foaia de deasupra este usor galbuie, chiar da impresia ca este necoapta!!!
2
Coaja de lamaie se amesteca cu zaharul