Budinca cu fulgi de porumb

de lili in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 5200 vizualizari

 

Reteta o am din Carticica practica Nr. 2 /2011.

 

INGREDIENTE

  • - 600 g branza dulce
  • - 100 g telemea
  • - 3 oua
  • -200 g zahar ( zaharina)
  • - 100 g stafide 
  • - 500 ml lapte
  • - 180 g fulgi de porumb
  • - 1 lingura  faina , amidon de porumb sau praf pentru budinca de vanilie 
  • - coaja rasa de la o lamaia
  • - 1 praf de sare
  • - 2 linguri unt si o lingurita fauba pentru tava
  • - 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu fulgi de porumb:

Bati albusurile spuma impreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana cand se topesc cristalele. Mixezi branza dulce impreuna cu telemeaua rasa, galbenusurile, faina, coaja de lamaie si stafidele. Torni incet laptele si mixezi in continuare, apoi incorporezi fulgii de porumb si spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus.

Ungi si tapetezi un vas termorezistent si torni compozitia si o coci 50-60 de minute, la foc mediu. Dupa ce se mai racoreste se presara cu zaharul pudra. Se poate servi si calda si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

26.07.2011, 16:17

super

lili 1

01.08.2011, 21:16

fetelelor va pup...cu intarziere...

RuxyRux 1

01.08.2011, 21:26

Ce deliciu!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu budinca de zmeura