Budinca cu fulgi de porumb

de lili in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 5354 vizualizari

 

Reteta o am din Carticica practica Nr. 2 /2011.

 

INGREDIENTE

  • - 600 g branza dulce
  • - 100 g telemea
  • - 3 oua
  • -200 g zahar ( zaharina)
  • - 100 g stafide 
  • - 500 ml lapte
  • - 180 g fulgi de porumb
  • - 1 lingura  faina , amidon de porumb sau praf pentru budinca de vanilie 
  • - coaja rasa de la o lamaia
  • - 1 praf de sare
  • - 2 linguri unt si o lingurita fauba pentru tava
  • - 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu fulgi de porumb:

Bati albusurile spuma impreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana cand se topesc cristalele. Mixezi branza dulce impreuna cu telemeaua rasa, galbenusurile, faina, coaja de lamaie si stafidele. Torni incet laptele si mixezi in continuare, apoi incorporezi fulgii de porumb si spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus.

Ungi si tapetezi un vas termorezistent si torni compozitia si o coci 50-60 de minute, la foc mediu. Dupa ce se mai racoreste se presara cu zaharul pudra. Se poate servi si calda si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chec cu fulgi de ciocolata