O prajitura multicolora cu arome de cocos, ciocolata si vanilie.
Pentru blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider aprox o ora. Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si esenta de vanilie si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider timp de o ora.
Blatul racit il insiropam cu apa indulcita cu zahar vanilat. Lasam aprox 20 minute la rece.
Pregatim stratul de ciocolata: punem pe foc frisca lichida cu zaharul pana fierbe, luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati si untul. Amestecam pana se omogenizeaza si turnam imediat peste prajitura, niveland.
Dam din nou la frigider timp de 30 min pana se intareste stratul de ciocolata. Scoatem apoi din frigider si turnam crema de ciocolata alba si nivelam frumos. Presaram deasupra nuca de cocos. Eu am pus in nuca de cocos o picatura de colorant galben si o picatura de colorant albastru si mi-a iesit cocos verde.
Dam la frigider timp de 1-2 ore sau chiar peste noapte.