am facut-o prima data de sarbatorile Pascale, si ieri am repetat si dus la serviciu, azi am postat-o ca ce e bun trebuie impartasit ca sa se simta mai multa lume bine si sa vedem oameni fericiti , nu? :)
Blatul se pregateste asa: batem albusurile impreuna cu zaharul la viteza mare cu mixerul pana se face bezeaua aia de nu-ti pica in cap cand intorci castronul. Apoi adaugam 4 linguri de faina alba cernuta si amestecata cu 1 pliculet de praf de copt, apoi adaugam si nuca macinata. Pregatim din timp cuptorul, eu acum am unul electric si i-am dat asa vreo 10 minute (pana am pregatit eu blatul) la 200 C sa se preincalzeasca. Apoi am turnat blatul in tava pe care am asezat o coala de hartie de copt (aici atentie, daca vreti sa iasa mai inaltut blatul faceti in tavite mai mici si cu margine inalta sau folositi cantitate dubla de ingredinte pentru o tava mai mare cam cat cea de cuptor) si peste miezul de nuca mare nemacinat asezat pe fundul tavii, peste hartia de copt.
Dam la copt cam 15 minute, pana se rumeneste, incercati cu scobitoarea daca vreti insa nu trebuie sa devina maroniu de tot ca un pandispan ci doar putin rumen si sa se fi umflat cam dublu de cat e. Cand s-a copt il scoatem din cuptor si fiind inca destul de cald il acoperim cu ciocolata alba pe care o razuim pur si simplu pe ochiurile mari deasupra blatului. Apoi lasam asa blatul si facem caramelul intre timp.
Topim zaharul intr-un tuciulet pe ochi mic si foc mic de la aragaz si cand s-a lichefiat si facut auriu maroniu luam putin de pe foc si adaugam untul moale la temperatura camerei, cate un cubulet pe rand, apoi amestecam apoi iar si apoi la fel cu galbenusurile. Amestecam bine totul si apoi mai punem vasul putin pe foc mic sa se ingroase crema. Dureaza foarte putin si e gata. O dam deoparte si adaugam si nuca mare iar. Turnam cald asa peste stratul de ciocolata alba si la final de tot presaram nuca macinata maruntel.
E tare buna zau! :)