O prajitura cu un gust usor acrisor de zmeura,ce se imbina perfect cu cel al ciocolatei...
Blat:
Topim ciocolata cu untul si lasam deoparte la racit.
Cele 4 albusuri le batem spuma tare,ca pentru bezea,cu zaharul. Adaugam si galbenusurile. Dupa ce-am omogenizat,turnam amestecul de ciocolata si mixam.Amestecam faina cu praful de copt si sarea si incorporam in compozitia de mai sus.
Iese un aluat mai gros decat cel de chec.Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade,pentru 30 de minute.
Mousse de ciocolata:
Ciocolata o punem la topit cu 150ml de frisca.Incalzim doar pana la punctul de fierbere.Dupa ce s-a racorit adaugam lingura de gelatina,omogenizam si dam la frigider sa se intareasca.
Intre timp batem frisca ramasa si o amestecam cu ciocolata racita,usor cu miscari de sus in jos.
Mousse de zmeura:
Zmeura o blenduim,facem un piure pe care il punem un pic la incalzit,ca sa putem dizolva gelatina.Dam la frigider pana batem frisca,pe care o incorporam in piureul de zmeura cu aceleasi miscari de sus in jos. :) Dam la frigider pana se intareste putin.
Blatul copt si racit il taiem in doua.Punem mouse-ul de ciocolata intre cele 2 blaturi si dam la frigider pana e gata si mouse-ul de zmeura.Dupa ce s-a intarit putin si mouse-ul de zmeura,formam al doilea strat de crema.Ornam cu ciocolata topita in functie de imaginatie si indemanare. :))