Buna searaaaaa!Am onoarea si deosebita placere de a va prezenta inca un Bucataras! Este vorba despre Camelia, care mi-a trimis o reteta pentru concursul “RETETA MEA”. Iata cateva poze si evident reteta!
Foile: 2 oua intregi, 150g zahar, 30 g unt sau margarina, 4 linguri miere de albine, 3 linguri lapte, o lingurita bicarbonat
Aceasta compozitie se pune pe aburi sa fiarba si se freaca continuu pana se ingroasa putin. Se da jos de pe abur, se adauga 450 gr faiana, se framanta si se imparte in 4 parti egale. Se unge tava pe dos si se coc pe rand foile.
Crema : 170gr unt sau margarina. Se freaca cu 200 gr zahar si un praf de vanilie. Se fierb 200 ml lapte cu 2 linguri de gris. Dupa ce se raceste se amesteca cu untul.
Cum asezam: foaie, crema, foie, gem, foaie, crema, foaie. Peste ultima foaie se asaza o planseta peste care se pune o greutate. A doua zi se glazureaza si se taie.
“Pofta buna”, ne spune noul bucataras, Camelia!