Prajitura cu mere si crema de vanilie

de adriana65 in Prajituri, 31 Oct 2012 | 16065 vizualizari

 

Reţeta acestei prăjituri mi s-a părut tare interesantă atunci când am văzut-o pe site-ul celor de la Bucătăria românească.ro. Aşa că nu am stat mult pe gânduri până să trec la treabă. Adică weekend-ul trecut.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 4 ouă
  • - 100 g zahăr
  • - 1 linguriţă praf de copt
  • - 120 g făină
  • - 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura de mere:
  • - 600 g mere (curăţate de coajă şi cotori)
  • - 100 g unt
  • - zahăr vanilat
  • Ingrediente pentru cremă:
  • - 500 ml lapte
  • - 100 g zahăr
  • - 100 g amidon
  • - 200 ml frişcă
  • - 2 ouă
  • - 10 g gelatină
  • - 4 plicuri zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Am preparat din ingredientele date două foi de pandişpan: albuşurile le-am bătut cu un praf de sare; gălbenuşurile le-am frecat spumă cu zahărul. Am incorporat uşor, cu o spatulă, albuşurile în spuma de gălbenuşuri, apoi am adăugat câte o lingură de făină amestecată în prealabil cu praful de copt.

Am copt două foi în tava (25/26 cm) tapetată cu hârtie de copt. 

Intr-o crăticioară cu fund dublu am pus untul şi zahărul şi am lăsat până ce acesta din urmă s.a topit. 

Am adăugat merele rase pe răzătoarea mare şi le-am fiert, la foc mic, până aproape a scăzut zeama. 

Le-am pus la răcit.

Pentru cremă am amestecat ouăle cu zahărul. Amidonul l-am subţiat cu 100 ml lapte.  400 ml lapte l-am pus într-o cratiţă cu fund dublu. În momentul când începe să fiarbă am adaugat compoziţia de ouă, am amestecat energic cu telul, apoi  am pus amidonul desfăcut în lapte.

Se lasă la fiert până se îngroaşă.  Se pune vanilia şi se lasă la răcit.

Gelatina se hidratează 10 minute în 50 ml lapte. Se încălzeşte deasupra flăcării aragazului (nu pe falcără) până se topesc granulele apoi se adaugă în crema de vanilie răcită. Crema am pus-o în vasul robotului şi am  mixat la viteză maximă până devine fină şi alifioasă. Am oprit mixerul, am adaugat frişca bătută şi am omogenizat încet.

În tava în care am copt foile am pus folie alimentară, am pus o foaie şi am acoperit-o cu mere. Am pus a doua foaie apoi am turnat crema de vanilie şi am nivelat . Prăjitura am pus-o la rece patru ore. Atât m-am abţinut. Recomandarea era să o ţii de seara până dimineaţa

TIPS-URI

1

Prăjitura a fost foarte bună. Dar, dacă vreţi să o preparaţi şi voi, vă dau un sfat: nu căliţi merele până scade toată zeama. Mie mi-ar fi plăcut să fie puţin mai zemoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (de post)