Reteta e de la mama, o prajitura care o face de cand ma stiu si e atat de bunaaaa....
Se spala bine merele, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la foc impreuna cu zaharul dupa gust (merele de vara sunt mai acrisoare) sa se caleasca putin si sa lase un pic de zeama. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga si scortisoara.
Intre timp facem aluatul. Se bat ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul se amesteca bine dupa care se pune faina cat cuprinde si praful de copt, framantam pana iese un aluat potrivit si elastic.
Din aluat se intind doua foi. Una din foi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara gris si se pune compozitia de mere niveland frumos. Se presara deasupra cealalta lingura de gris si se pune a doua foaie. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 25-30 minute.
Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si se serveste. Pofta buna!