Este o prajitura foarte frageda si buna este reteta care o facea mama mea, adaptarea mea este cu foaia rasa de deasupra.
Facem un aluat fraged mixand prima data gabenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul , apoi adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt pana obtinem un aluat ferm , din care face o bula si il punem la frigier pentru o ora.
Intre timp pregatim tava , o ungem cu unt si punem hartia de copt .
Se pregatesc merele, le curatam si le facem pe razatoarea mare si se amesteca cu 2-3 linguri de zahar , zaharul vanilat, si scortisoara.
Se taie bula de aluat in 2 parti si ditr-o jumatate intindem o foaie peste care punem merele in tava , sa fie un strat de 2-3 cm .
Peste ele radem cealalta jumatate din bula de aluat , daca este prea moale aluatul se mai adauga faina, sa se poata rade usor.Se coace 30-40 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade . Se formeaza asa o foaie faramitata deasupra.
Pudram cu zahar imediat ce o scoatem din cuptor si decoram cu batoane de scortisoara sau coaja de mar .