Desi suntem in timpul postului, prajiturica mea cu mere calite este foarte buna; eu nu mananc, insa sotiorului meu ii place foarte tare cand burtica lui are nevoie de ceva dulce. Este prima data cand fac dupa aceasta reteta, am primit-o chiar azi.
Se curata merele de coaja si se dau prin razatoare, apoi se adauga zahar (dupa gust) si amesteci. Pregatesti o cratita cu un pic de ulei, pui merele (dupa ce le-ai stors), le calesti si apoi le lasi sa se raceasca.
Intr-un bol pregatesti compozitia pt aluat, astfel: bati ouale cu zaharul (in ploaie) si apoi sarezi un pic; pui si zaharul vaniliat; apoi, treptat pui ulei si lapte (un pic de ulei si un pic de lapte si amesteci cu telul continuu ... si tot asa pana termini uleiul si laptele). La sfarsit pui jumatate de faina in ploaie si amesteci.
Separat prepari praful de copt cu otet si apa fierbinte, adaugi la aluat si amesteci; dupa care pui cealalta jumatate de faina (in ploaie). Se obtine un aluat subtire.
Iei o tava mare, o ungi cu ulei si pui jumatate de aluat; deasupra pui merele racite (le asezi cu mana, facute placinta) si apoi restul de aluat. Si apoi bagi tava la cuptor.
Cumtorul il incalzesti dinainte (10-15 minute, eu am cuptor mai vechi Modern).
Lasi la copt 30-45 minute (pana se rumeneste si prinde culoare), timp in care verifici prajitura cu o scobitoare (nu trebuie sa se ia aluat pe scobitoare) si o intorci cu partea de la usa spre spate.