Prajitura cu mere

de MonaMimi in Prajituri, 27 Oct 2012 | 5516 vizualizari

 

O prajitura simpla dar foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 25 g drojdie
  • 10-12 lingurite zahar
  • 1 lingura smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 cescuta lapte
  • 1 varf de cutit de sare
  • umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Amesteci bine margarina cu faina, dizolvi drojdia in lapte caldut apoi framanti un aluat amestecand toate ingredientele intr-un vas. Framanti un sfert de ora ,dupa care il lasi sa se odihneasca o jumatate de ora.

Cureti merele, le razi pe partea mare a razatoarei, le amesteci cu zaharul si le calesti la foc mic, pana ce scade zeama lasata de mere. Amesteci merele cu scortisoara si coaja de lamaie si lasi sa se raceasca.

Imparti coca in doua parti egale si intinzi doua foi. Ungi tava cu unt, o presari cu faina si asezi o foaie de aluat apoi pui merele iar deasupra cealalta foaie. Coci la foc potrivit 30-35 minute. Cand s-a racit o pudrezi cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere - Reteta rapida si gustoasa