Prajitura cu mere

de Alexandra Elena in Prajituri, 6 Oct 2012 | 4707 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • faina(~400 de g)
  • coaja de la o lamaie
  • gris

Pentru umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

  Pt foi: Se amesteca zaharul cu oul, se adauga uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele,coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se fac 3 foi, intre ele se pune umplutura cu mere.

  Pt umplutura:  se curata merele, le razalim. Merele razalite se pun intr.o oala la foc mic, adaugam zahar, dupa gust si scortisoara, le lasam pe foc pana cand se calesc.

  Facem trei foi. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, presaram niste gris pe foaie, o intepam din loc in loc cu furculita, intindem jumatate din cantitatea de mere, procedam la fel cu cea de-a doua foaie, asezam ultima foaie. Bagam prajitura in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 40 de minute.

  Se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere( de post)