Nici nu am cuvinte sa o descriu ..... o nebunie! :X
Nu e mare lucru de preparat iar gustul este de .... maivreau! :)))
Pt. blat:
Pt. crema de iaurt:
Pt. insiropat:
Pt. ornat:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se topeste. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia. Faina cu praful de copt se amesteca si se incorporeaza in spuma cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava de 20x30 cm si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa usor sa se racoreasca apoi se scoate pe un gratar. Cand este foarte bine racit se taie in doua pe orizontala.
Siropul: intr-un ibric se pune apa si zaharul. Se lasa sa dea 1-2 clocote apoi se lasa la racit. Se pune esenta de lamaie.
Crema: Intr-un bol se pune iaurtul si se amesteca cu zaharul pudra vanilat. Frisca se bate separat apoi se incorporeaza in iaurt.
Intre timp se pune gelatina la hidratat apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se lasa sa se raceasca usor apoi se toarna peste crema de iaurt. Se omogenizeaza bine. Se adauga in crema de iaurt visinele fara samburi. Se amesteca si se lasa deoparte.
In tava in care s-a copt blatul se asaza o folie alimentara. Se asaza o parte a blatului, se insiropeaza apoi se distribuie uniform crema de iaurt. Se asaza deasupra cel de-al doilea blat insiropat, se acopera cu capetele de folie si se da la frigider peste noapte.
Intr-un bol se mixeaza smantana cu frisca impreuna cu zaharul pudra vanilat.
A doua zi se scoate tava de la frigider, se scoate prajitura pe un platou si se indeparteaza folia. Se taie marginile pentru a avea un aspect mai frumos. Sa vedeti ce s-au mancat marginile, bataie a fost pe ele! :))) Se unge deasupra cu un strat de frisca apoi se portioneaza in bucati, dupa preferinte.
Se orneaza cu frisca fiecare bucatica de prajitura apoi se asaza deasupra visine. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Se pot inlocui visinele cu alte fructe preferate: zmeura, capsuni, afine, etc.
2
Se poate pregati si sub forma de tort.