Incepem cu merele. Se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pun la calit cu zaharul (dupa gust) pana scade zeama (sa nu aiba foarte mult suc). Se iau de pe foc, se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit, dupa care trecem la aluat.
Se mixeaza bine ouale cu zaharul pana acesta se topeste si devine ca o spuma. Se toarna uleiul cate putin mixandu-se pana se incorporeaza. Se toarna in ploaie faina amestecata cu praful de copt si sarea. Dupa ce s-a omogenizat aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o lingurita se ia din merele calite si se pune din loc in loc peste aluat pana se termina toata compozitia de mere. Se da la cuptor la 180 de grade si se lasa in jur de 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea).
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste. Pofta buna!!!