Pogacele cu branza grasa -Pogácsa

de MOKUSKA in Prajituri, 21 Sep 2014 | 9396 vizualizari

 

Este o reteta de la bunica mea, pe care o pregatesc cu mare drag de fiecare data cand fac rost de branza 100% de casa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba 000
  • 400 g branza foarte grasa (eu am folosit burduf de oaie)
  • 500 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 ligurita de sare (in functie de cat de sarata e branza)
  • 2 galbenusuri pentru uns aluatul
  • 2 galbenusuri si 1 lingura de smantana pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu branza grasa -Pogácsa:

Frecam galbenusul cu sare, branza si unt pana devin o pasta. Treptat adaugam faina si drojdia zdrobita, omogenizam bine compozitia moale si putin lipicioasa. Acoperim cu o folie de plastic si lasam la rece 20-30 minute.

Aluatul intarit intindem pe masa de lucru tapetata cu faina cam de 1 cm. Cele doua galbenusuri de ou le batem cu praf de sare.

Jumatate din aluatul intins ungem cu ajutorul unei pensule cu galbenus, cu cealalta jumatate acoperim. Mai departe, jumatate din aluatul impaturit ungem cu ou si impaturim de 2 ori (vezi poza 8). Lasam aluatul sa se odihneasca impaturit 30 minute la loc

ferit de curent si calduros, dupa care intindem pe masa tapetata cu faina fara sa il intorcem! Repetam actiunea de impaturit de 3 ori.

Dupa a treia impaturire intindem aluatul, decupam cu un pahar, ungem cu cele 2 galbenusurile batute cu smantana.

Le asezam in tavi si le mai lasam putin sa se odihneasca.

Pogacelele le coacem la foc mediu spre mare pana se rumenesc.(aprox. 20 minute)

TIPS-URI

1

aluatul sa nu il miscati din loc, ganditi-va ca este batut cu un cuie in masa de lucru!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu branza grasa -Pogácsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza