Prajitura cu mere 2

de Rocsi in Prajituri, 12 Ian 2013 | 4999 vizualizari

 

De cum am vazut aceasta prajitura la Poliana mi-a placut foarte mult si am zis ca urmatorul desert cu mere va fi dupa reteta ei.Bine am mai ales pentru ca a iesit foarte, foarte buna si exact cum ne place noua.Va recomand cu drag reteta!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri smantana
  • 140 ml lapte
  • 12 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 500 gr faina
  • 1-2 linguri gris
  • coaja rasa de portocala

Pentru umplutura:

  • 2 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita anason
  • 6 -7 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere 2:

Mai intai pregatim umplutura:
Spalam merele si le curatam de coaja.
Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stroarcem de suc dar nu foarte tare.
Intr-o tigaie punem uleiul, merele, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie.
Amestecam incet sa nu zdrobim merele prea tare si le lasam sa scada zeama.
Spre final punem scortisoara, anasonul si mai lasam cam 1 minut pe foc, apoi tragem tigaia si lasam merele la racorit.
Aluatul:
Laptele il incalzim pana devine doar caldut, punem in el drojdia si zaharul, amestecam bine si lasam 10 minute la loc caldut.
Batem oul spuma cu sarea, punem smantana peste si le incorporam bine.
Intr-un bol punem faina, pe care o cernem mai intai, si peste untul taiat bucatele mici.
Adaugam amestecul de ou cu smantana, apoi punem laptele treptat si framantam bine (pentru mine acestea au fost cantitatile exacte.Nu a fost nevoie sa pun mai putin lapte sau mai mult, nici faina).
Incorporam coaja rasa de portocala, mai framantam putin pana toate ingredientele sunt omogenizate si lasam 15 minute aluatul la odihnit.
Il rupem in doua si intim doua foi dreptunghiulare.
Ungem o tava cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Asezam prima foaie, o presaram cu gris, apoi punem umplutura si o intindem uniform cu o paleta.

Peste venim cu a 2 a foaie de aluat pe care o intepam cu furculita din loc in loc.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura de circa 180 de grade.
Cand este bine coapta foaia de deasupra, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.

O pudram cu zahar si e numai buna de servit.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Bunica 1

03.02.2013, 17:23

Buna si usor de facut!

Rocsi 1

03.02.2013, 17:46

Multumesc mult Loredana

Rocsi 1

03.02.2013, 17:46

Bunica iese o bunatate sa stii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu măr