Am pregatit mai întâi coca.
Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca.
Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si untul moale.
Am pus apoi galbenusurile amestecate cu ulei,smantana si drojdia.
La urma vanilia .
Nu trebuie framântat prea mult,doar pâna se combina toate ingredientele.
Am lasat deoparte pâna am pregatit umplutura.
Am curatat merele,le-am taiat cubulete,am pus zeama de lamâie si zahar.
Intr-o cratita am topit untul,am pus apoi merele,am adaugat zaharul si le-am lasat pâna când s-au înmuiat.
La final am adaugat vanilia si scorţişoara.
Le-am lasat sa se racoreasca putin.
Am împartit coca,astfel încât sa întind o foaie si sa fac un „grilaj” deasupra merelor.
Am pus foaia în tava tapetata cu hârtie de copt,deasupra am pus merele ,iar peste ele fâşiile de coca ramase.
Am pus tava în cuptor la foc potrivit,aproximativ 35 de minute.
Am amestecat Ricotta cu zaharul si zeama de lamâie si am pus glazura pe prajitura fierbinte.
Se taie când s-a racit daca puteti rezista mirosului îmbietoare de măr si scorţişoara.
Pofta buna!!!!!