Prajitura cu mar si dovleac ( de post )

de Ina in Prajituri, 4 Feb 2012 | 19783 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult prajitura cu mere, asa ca am executat-o si cu dovleac :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 0,5 kg dovleac
  • 250 g margarina 
  • 1 cana de gris
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • o esenta de  rom
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g alune fara sare
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si dovleac ( de post ):

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. (nu le calim pe foc)

Procedam in acelasi mod  si cu dovleacul. 

Facem  un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt.

Impartim cantitatea de mere  in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 iar margarina se imparte in 3.

Tava se unge bine cu o treime din cantitatea de margarina .  Jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina  o imprastiem uniform pe fundul tavii,  apoi acoperim totul cu un strat de dovleac ras si jumatate din cantitatea de mere. Presaram scortisoara din belsug, pe toata suprafata prajiturii.  Imprastiem cu grija  restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din margarina taiata cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de margarina. Finalizam cu un strat consistent de miez de nuca si alune macinate . 

Coacem  la foc potrivit cca 40-45 de minute. Lasam sa se raceasca, taiem  si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si dovleac ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale