Prajitura cu crema de capsuni

de cirmicica in Prajituri, 30 Mai 2014 | 4677 vizualizari

 

Este o prajitura de sezon

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 5 lingura de apa rece
  • 1 plic praf de copt

Crema

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 0,500 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • 400 g capsune
  • zahar dupa gust la crema
  • 300ml frisca Hulala
  • 2 plicuri  jeleu de tort pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni:

Prima data preparam blatul

Batem galbenusurile cu zaharul

Apoi adaugam 5 lingura de apa

Apoi adaugam faina si albusurile batute spuma

Coacem la temperatura mijlocie

Intre timp preparam crema

Ferbem praful de pudinca cu laptele si inca fierbinte adaugam untul si zahar dupa gust

Punem la racit

Mixam intr-un blender capsunile,punem cam 100 g la o parte pentru ornat

Batem frisca cu gelatina pe care am dizolvat in 100 ml apa si am incalzit

Nu trebuie sa fierbem gelatina numai incalzim

Deci batem frisca pana se intareste

Apoi daugam in frisca crema de vanilie si capsunele

Taiem blatul in doua si umplem cu crema

Punem prajitura la rece

La sfarsit ornam cu jeleul de tort si capsunele(modul de preparare este scris pe plic)

Eu am dizolvat praful cu 300 ml de apa,cu capsunele ramase si cu zahar praf dupa gust, am fiert compozitia cam un minut dupa care am turnat peste prajitura si am intins

Am pus iarasi prajitura gata facuta la rece


TIPS-URI

1

La gelatina si la jeleul de tort este bine sa cititi pe plic: Modul de preparare

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata