Descopera traditia si savoarea autentica a bucatariei romanesti cu aceasta prajitura cu malai, o delicatesa indragita in fiecare colt al tarii.
Aceasta reteta aduce aminte de momentele pline de caldura si bucurie din copilarie si este perfecta pentru a impartasi momente speciale cu cei dragi.
Pentru Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina de grau, malai , zahar, ulei, oua, lapte batut sau iaurt.
Cum se prepara Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici
Se amesteca separat toate ingredientele uscate, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza bine.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pt. aproximativ 35-40 minute (se face testul cu scobitoarea).
Se lasa sa se raceasca, se presara zahar pudra si se portioneaza. Se poate servi alaturi de o cana cu lapte, un iaurt.
Poti pregati acest desert si in varianta de Prajitura cu malai si branza sau Prajitura cu malai si afine pe care o poti servi cu Iaurt natural.