Blat.
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol pune gălbenuşurile, 125 gr zahăr, Inka şi apa clocotită şi mixează bine, până nu se mai simt cristalele de zahăr. Cerne făina împreună cu praful de copt. Bate bine albuşurile împreună cu restul de zahăr şi sarea. Adaugă-le peste gălbenuşuri , în trei etape, omogenizând uşor. Adaugă şi făina şi amestecă de jos in sus. Tapetează o tavă de 20/22 cm. cu hârtie pentru copt. Toarnă amestecul, nivelează şi introdu tava în cuptorul preîncălzit. Coace la foc mic pănă trece testul cu scobitoarea. Creşte atât de frumos! E minunat blatul asta, aerat, nu necesită însiropare. Lasă la răcit.
Poţi chiar să îl faci cu o zi înainte.
Crema.
Într-un bol metalic amestecă ouăle cu zahărul pudră şi Inka. Pune bolul peste un vas în care ai pus apă la fiert (trebuie să aibă acelaşi diametru) şi amestecă până ce obţii o compoziţie omogenă şi lucioasă cu consistenţa asemănătoare cu a smântânii. Răceste complet, punând vasul în altul , cu apă rece. Freacă spumă untul şi adaugă-l în două etape peste crema de gălbenuşuri. Omogenizeaza.
Taie blatul in două pe orizontală. Întinde 3/4 din cremă peste primul blat, aşează blatul al doilea şi întinde crema rămasă. Alunele prăjeşte-le puţin şi macină-le grosier. Presară deasupra prăjiturii. Dă prăjitura la rece pentru câteva ore.
Porţionează in patrate, fa-ţi un frappe şi serveşte :P.