Prajitura cu Inka

de gaby_duceag in Prajituri, 21 Iun 2012 | 10734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 ouă
  • 7 linguri apă clocotită
  • 250 gr zahăr
  • 200 gr făină
  • un plic praf de copt
  • 5 linguri Inka (praf solubil din cereale, amestec de orz, secară, cicoare și sfeclă de zahăr mărunțite și prăjite, înlocuitor de cafea)
  • un vf. cuţit sare
  • Cremă
  • 3 ouă
  • 250 gr. unt
  • 3-4 linguri Inka
  • 200 gr zahăr pudră
  • În plus
  • 50 gr alune (sau nucă, migdale, nucă de cocos)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Inka:

Blat.

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol pune gălbenuşurile, 125 gr zahăr, Inka şi apa clocotită şi mixează bine, până nu se mai simt cristalele de zahăr. Cerne făina împreună cu praful de copt. Bate bine albuşurile împreună cu restul de zahăr şi sarea. Adaugă-le peste gălbenuşuri , în trei etape, omogenizând uşor. Adaugă şi făina şi amestecă de jos in sus. Tapetează o tavă de 20/22 cm. cu hârtie pentru copt. Toarnă amestecul, nivelează şi introdu tava în cuptorul preîncălzit. Coace la foc mic pănă trece testul cu scobitoarea. Creşte atât de frumos! E minunat blatul asta, aerat, nu necesită însiropare. Lasă la răcit.

Poţi chiar să îl faci cu o zi înainte.

Crema.

Într-un bol metalic amestecă ouăle cu zahărul pudră şi Inka. Pune bolul peste un vas în care ai pus apă la fiert (trebuie să aibă acelaşi diametru) şi amestecă până ce obţii o compoziţie omogenă şi lucioasă cu consistenţa asemănătoare cu a smântânii. Răceste complet, punând vasul în altul , cu apă rece. Freacă spumă untul şi adaugă-l în două etape peste crema de gălbenuşuri. Omogenizeaza.

Taie blatul in două pe orizontală. Întinde 3/4 din cremă peste primul blat, aşează blatul al doilea şi întinde crema rămasă. Alunele prăjeşte-le puţin şi macină-le grosier. Presară deasupra prăjiturii. Dă prăjitura la rece pentru câteva ore.

Porţionează in patrate, fa-ţi un frappe şi serveşte :P.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Inka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (94)

La Ancuta 1

22.06.2012, 11:08

pana ajunge la noi se topeste

RuxyRux 1

09.07.2012, 18:35

Minunata prajitura.... mie nu-mi lipseste Inka...e deliciu total bunatatea asta...mai ai? Nu stiu de ce cred ca nuuu

babi5 1

24.08.2013, 18:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Inka