Pandispan cu cirese

de Alina26 in Prajituri, 6 Iun 2014 | 19701 vizualizari

 

De mult vroiam sa fac un pandispan....dar nu il vroiam simplu....asa ca l-am facut cu cirese.A iesit foarte moale,pufos si bun!! :*

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese (fara samburi)
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 10 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra (optional pentru pudrat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese:

1.Spalam ciresele si le scoatem samburi.Le lasam la scurs.

2.Separam albusurile de galbenusuri.

3.Albusurile le mixam bine cu un praf de sare.Dupa aceea adaugam jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa mixam 3 minute.Punem si cealalta cantitate de zahar,ramasa,si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.

4.Galbenusurile le mixam pana isi dubleaza volumul.

5.Punem galbenusurile peste albusuri si mestecam incet.Adaugam esenta de vanilie si uleiul si mestecam.

6.Punem in ploaie,faina si praful de copt cernute si mestecam incet de jos in sus cu o spatula.

7.Incingem cuptorul,ungem tava de la cuptor cu ulei si o tapetam cu faina,punem compozitia in tava,apoi aranjam ciresele frumos.Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 35-40 de minute.

8.Faceti testul scobitorii si stingeti focul.Lasati sa se raceasca in cuptor,cu usa usor deschisa.

9.Portionam si le pudram cu zahar pudra. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe.

2

Nu deschideti cuptorul macar 30 de minute dupa ce ati bagat tava in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese