Am trecut la alt nivel și am probat reteta Ancai http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-gris-sfouf-gordon-ramsey-63780.html. Am adaptat-o cu ingredientele ce le aveam în cămară. De fapt e mai mult budincă de griș decât prăjitură ;) Aromată și gustoasă! ;)
Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele uscate: grișul, făina, praful de copt și șofranul. În alt bol se amestecă ouăle energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până se topește. Apoi se adaugă treptat untul topit, apa de portocale, dulceața și laptele, amestecându-se ușor, deoarce amestecul e fluid. Amestecul obținut se toarnă în fir subțire, în vasul cu ingredientele uscate, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele.
Se unge fundul vasului aparatului Multicooker, cu puțin unt, apoi se toarnă compoziția de mai sus. Se presară fulgii de migdale pe toată suprafașa prăjiturii, apoi aparatul Multicooker, se conectează la sursa de curent, se selectează din meniu, programul BAKE, apoi COOKING TIME la 45 de minute, iar TEMPERATURA la 160 grade. Se închide capacul se apasă butonul start și vă vedeți de alte treburi. Am ascultat sfatul lui Merișor și în ultimele minute, am întors, prăjitura, ca să se rumenească și la suprafață, mulțumesc :-* Drept e că, semințele de migdale s-au contopit cu prăjitura, fiindcă am setat din nou aparatul la programul BAKE ptr încă 15 minute la aceeași temperatură! După ce a trecut testul scobitorii, aparatul se oprește și se deconectează de la sursa de curent.
Prăjitura se răstoarnă imediat pe un platou apoi se glasează cu dulceața de caise și se ornează cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!