Ganache de ciocolata: topim ciocolata cu 100 ml frisca lichida.
Frisca ramasa o mixam bine apoi o dam la frigider pana se raceste ciocolata topita.
Cand ciocolata s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor.
Dam crema la rece pentru 1-2 ore.
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.
Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.
Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.
La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.
Asamblare: blatul rece se taie in 2 pe orizontal.
Pe o tava punem parte de jos a blatului, o insiropam foarte bine, apoi intindem crema de ciocolata mixata in prealabil. Peste crema punem cealalta parte de blat, apoi o insiropam bine si pe aceasta.
Dupa ce am asamblat prajitura, o taiem in cuburi si o dam la rece pana pregatim glazura.
Pentru glazura topim 180 g ciocolata(cu lapte) impreuna cu 3 linguri de laptele pe baie de aburi.
Glazuram fiecare bucata de prajitura in parte, apoi lasam sa se intareasca glazura.
Apoi topim, tot pe baie de aburi 3 lingurite de lapte cu ciocolata alba si ciocolata cu lapte ramasa.
Punem ciocolata intr-un pos si glazuram din nou fiecare bucata.
Se da rece minim 1 ora inainte de servire.
Pofta buna!