prajitura e o nebunie, pacat ca pozele nu prea sunt de treaba... :(
Preparam blatul cu o seara inainte dupa cum urmeaza:
Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam separat cu cate 3 linguri de zahar.
Peste galbenusuri adaugam zaharul vanilat, praful de copt stins in cativa stropi suc de lamaie, uleiul, apa minerala, apoi macul.
Incorporam albusurile batute spuma si faina, cu grija sa nu se lase compozitia.
Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dam la copt la temperatura medie pana trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor.
Preparam siropul din ingredientele enumerate, lasam sa se raceasca si insiropam blatul in tava in care l-am copt.
A doua zi preparam cremele si asamblam prajitura,urmand urmatorii pasi:
Hidratam 1 plic de gelatina in 100 ml apa rece. Dupa ce se incheaga, o incalzim usor pe baie de aburi si o impartim in doua, pentru ca o vom folosi la ambele creme.
Crema 1: mixam crema de branza Ceva Fin cu zaharul pudra. Adaugam frisca lichida, mixam la viteza mare a mixerului, turnam in fir subtire gelatina lichida iar la final adaugam piersicile din compot taiate bucatele.
Repartizam crema peste intreaga suprafata a blatului ramas ieri in tava si deja insiropat.
Topim ciocolata la foc mic in 50 ml frisca lichida. O lasam sa se racoreasca usor si o repartizam peste stratul de crema.
Trecem la crema 2: mixam crema mascarpone cu zaharul pudra.Adaugam frisca lichida, gelatina hidratata ramasa iar la final semintele de rodie. Repartizam crema peste stratul de ciocolata.
Gelatina rosie se prepara urmand instructiunile descrise pe ambalaj. Lasam sa se racoreasca putin, apoi o turnam peste crema2 si nivelam usor cu dosul unei linguri.
Dam tava la frigider pentru 2 ore apoi portionam prajitura dupa preferita.
Topim cea de-a doua ciocolata in frisca lichida, lasam sa se racoreasca putin si decoram portiile de prajitura cu aceasta glazura.
Peste ciocolata mai adaugam niste frisca batuta si tam tavile cu prajituri la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!