Prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt

de mikidaniro in Prajituri, 12 Apr 2012 | 72291 vizualizari

 

O prajitura pe care o recomand pentru mesele festive,deoarece este o prajitura lejera.Deasemenea o recomand pentru zilele toride de vara sau pentru cand vreti ceva dulce si bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 350ml frisca lichida indulcita
  • 300ml iaurt
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri cu varf de zahar(sau cat va place de dulce)
  • Mai avem nevoie de:
  • 500g fructe de padure
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 100ml lichior de cirese sau visine
  • 2 plicuri tort gelee
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt:

 Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri. Cu o lingura incorporam treptat faina,amestecand usor de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem in forma de tort,in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei. Punem forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 30-35 de min.,in functie de cuptor.Cand este gata il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.

Intr-un vas punem fructele (congelate am avut eu),zaharul pudra,lichiorul si punem in cuptorul cu microunde 1 min sau pana se topeste zaharul,dar fara sa se inmoaie prea tare fructele,apoi le lasam sa se scurga.

Crema:

Gelatina o punem intr-o cana impreuna cu 50-75ml apa si o lasam 10 min sa se hidrateze,apoi o punem in cuptorul cu microunde 15 sec sau o topim pe baie de aburi.ATENTIE gelatina nu trebui sa fiarba.
Intr-un vas mixam frisca cu atentie sa nu se taie,iar in alt vas mixam iaurtul cu zaharul si gelatina topita.Amestecul de iaurt il incorporam treptat in vasul cu frisca,mixand la viteza mica.Cand este gata o lasam la rece pana se raceste blatul.Daca acesta este facut din timp o putem folosi imediat.

Masuram siropul lasat de fructe si completam cu lichior,apa,suc etc pana obtinem 500ml lichid.Intr-un vas punem tort gelee impreuna cu zaharul,apoi turnam cate putin din cei 500ml lichid pana ii terminam.Punem totul intr-un vas si fierbem cca 1 min.

Ansamblare:

Taiem partea de sus a blatului ca sa il nivelem,apoi taiem blatul in doua.Pe un platou punem prima parte de blat,apoi punem trei sferturi din crema,partea a doua de blat si restul de crema. Deasupra aranjam fructele,iar peste fructe turnam din mijloc tort gelee.Tinem prajitura la rece minim 1 ora sau pana se incheaga tort gelee.(gelatina)

TIPS-URI

1

tort gelee merge pus cald(nu fierbinte)

2

puteti inlocui fructele de padure cu capsuni,visine sau ce fructe va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe de padure,ciocolata alba si migdale