Cred ca e o idee buna de desert rapid pentru atunci cand apar musafiri neanuntati si nu aveti ceva dulce sa le serviti,mai ales ca eu mereu folosesc foietaj cumparat,mi se pare ca timpul meu e mult prea pretios si cam scurt din pacate,asa ca oricate critici atrag nu fac in casa aluat foietaj :)
Reteta mea este pentru 2 tarte
Merele le-am curatat de coaja si de cotor si apoi le-am taiat in felii nu foarte subtiri,capsunile le-am taiat tot felii.In tava de tarta am pus pentru 1 portie 100 gr unt,175 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,semintele de la 2 pastai de cardamon,putina esenta de vanilie si am pus tava pe aragaz la foc mic,pana cand untul si zaharul s-au topit. Am luat apoi tava si am asezat in ea feliile de mar pe margini si in mijloc cele de capsuni.
Am intins usor aluatul,i-am taiat capetele pentru a-l aduce cat de cat la forma tavii mele,am pus aluatul peste fructele din tava,introducand marginile aluatului in tava,am uns cu ou batut deasupra si am dat tarta la cuptor pana cand aluatul s-a rumenit frumos.
Dupa ce am scos tava din cuptor,am lasat-o putin sa se odihneasca apoi am pus o farfurie peste tarta si am intors-o invers,ca sa fie fructele in sus si am lasat-o sa se raceasca suficient pentru a putea fi mancata fara probleme.
La fel am procedat si cu cea de-a doua tarta
Am servit tarta tatin cu mere si capsuni cu o lingura de smantana naturala.
Pofta mare!