Tarta Tatin cu mere si capsuni

de papabundetot in Prajituri, 31 Mai 2014 | 4950 vizualizari

 

Cred ca e o idee buna de desert rapid pentru atunci cand apar musafiri neanuntati si nu aveti ceva dulce sa le serviti,mai ales ca eu mereu folosesc foietaj cumparat,mi se pare ca timpul meu e mult prea pretios si cam scurt din pacate,asa ca oricate critici atrag nu fac in casa aluat foietaj :)

Reteta mea este pentru 2 tarte

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 pachete aluat foietaj de la Lidl
  • 7 mere medii
  • 5 capsuni mari
  • 200 gr unt
  • 350 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 pastai cardamon
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere si capsuni:

Merele le-am curatat de coaja si de cotor si apoi le-am taiat in felii nu foarte subtiri,capsunile le-am taiat tot felii.In tava de tarta am pus pentru 1 portie 100 gr unt,175 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,semintele de la 2 pastai de cardamon,putina esenta de vanilie si am pus tava pe aragaz la foc mic,pana cand untul si zaharul s-au topit. Am luat apoi tava si am asezat in ea feliile de mar pe margini si in mijloc cele de capsuni.

Am intins usor aluatul,i-am taiat capetele pentru a-l aduce cat de cat la forma tavii mele,am pus aluatul peste fructele din tava,introducand marginile aluatului in tava,am uns cu ou batut deasupra si am dat tarta la cuptor pana cand aluatul s-a rumenit frumos.

Dupa ce am scos tava din cuptor,am lasat-o putin sa se odihneasca apoi am pus o farfurie peste tarta si am intors-o invers,ca sa fie fructele in sus si am lasat-o sa se raceasca suficient pentru a putea fi mancata fara probleme.

La fel am procedat si cu cea de-a doua tarta

Am servit tarta tatin cu mere si capsuni cu o lingura de smantana naturala.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea