reteta o are soacra mea de prin zona Banatului... buna rau
Intr-o cratita se pune mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si amoniacul.
Amoniacul l-am stins inainte cu zeama de lamaie.
Cratita se pune la foc mic, amestecand intruna cu telul, pana cand da in clocot.
Cand da in clocot apare o spuma iar compozitia ar trebui sa-si mareasca volumul.
Cratita se ia de pe foc cand a inceput s afaca spuma si se adauga toata faina amestecand intruna cu o lingura de lemn.
Se incorporeaza bine sa nu faca cocoloase si se da sa se racoreasca pana cand se va putea lucra cu aluatul respectiv.
Cand s-a racit un pic, adica e caldut, se imparte in 3 parti egale.
Pe o planseta presarata cu faina se intinde una din foi si se aseaza pe fundul unei tavi, presarate cu faina.
Aluatul de pe fundul tavii se inteapa, din loc in loc, cu furculita.
Se da la cuptor la foc mediu. vaeti grija ca se coc foarte repede, in circa 5 min.
Se lasa pana incep a-si schimba culoarea spre maron.
Cand se scoate din cuptor, se ia de pe fundul tavii ajutandu-va de lama unui cutit mai lung.
Se lasa un pic foile la racit, se racesc foarte repede.
cand sunt facute toate foile asamblam prajitura.
Peste primul rand de foaie se pune gemul, peste gem frisca, apoi iar foaie, gem, frisca si iar blat.
Se da la rece cel putin 24 de ore.
Pofta buna!