Este o prajitura de sezon cu coca razuita( un crumble cu iaurt i-as spune, ca sa aveti idee de textura) si dovleac placintar delicios...se face destul de usor si are un gust minunat! O recomand cu mare drag si sper sa va placa!
Aluat:
Umplutura:
zahar pudra pentru decor
Aluatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele( maxim 3 minute), va rezulta o bila de coca pe care o vom imparti in doua bucati.
Infoliem bucatile de coca si le punem la congelator pentru aproximativ 15 sau 20 de minute. Aluatul va trebui sa fie ferm pentru a putea fi razuit.
Dovleacul il vom prepara cu ceva timp inainte. Il vom razui pe razatoarea mare si-l vom inmuia in untul topit, la foc mic pentru zece minute, impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara. Apoi va trebui sa il scurgem foarte bine intr-o sita, de zeama pe care o va lasa. Il lasam sa se raceasca complet.
Tapetam o tava cu unt si faina ( clasic) si dam pe razatoarea prima bila de aluat. Nu o scoatem de la congelator pe cea de a doua pana nu terminam cu dovleacul.
Punem dovleacul deasupra si dam a doua bila de aluat pe razatoare.
Coacem prajitura pentru aproximativ 45- 50 de minute la 180 de grade( in functie de cuptor).
O lasam putin la racit si o portionam. Pudram cu zahar cand este racita. E delicioasa!