Blat :
Pregaim o tava de dimensiunea 33x23 cm ,o tapetam cu faina sau punem hartie cerata
Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade .
Intr-un vas inalt punem albusele de oua si le batem cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat
Adaugam galbenusurile si omogenizam bine , sa se sparga galbenusul .
Lasam deoparte mixerul si cu o lingura incorporam nucile macinate , parful de copt si faina .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute , pana trece testul scobitorii .
Crema de oua:
Intr-o oala amestecam galbenusrile cu zaharul pudra , semintele de vanilie, laptele si faina , trebuie sa amestecam bine ca sa nu fie gogoloase .
Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa .
Luam de pe foc , acoperim vasul cu o folie de plastic si racim in apa rece , o lasam sa se raceasca bine.
Ca sa fie mai pufoasa mie imi place sa bat 150 ml frisca si sa o amestec cu crema rece.
Crema ganache de ciocolata:
Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca .
Punem pe foc incet si amestecam pana se topeste ciocolata.
Dam la frigider si lasam la racit .
Cand este rece batem bine cu mixerul pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.
Asamblare:
Blatul il scoatem din tava si dam hartia cerata jos de pe el .
Il asezam pe un platou sau in tava si punem peste el crema de oua , intindem pe toata suprafata si deasupra presaram bucati de ananas din conserva ( daca doriti ) , presam putin bucatile de ananas. Peste punem crema ganache si deasupra pudram cu cacao .
Pofta buna .
1
deasupra am pus vieneze taiate in jumate
2
ananasul se poate inlocui cu alte fructe , sau se poate renunta la el