Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Apr 2012 | 10433 vizualizari

 

M-am cam saturat de ciocolatzoshenii :)) Mereu cand fac ceva dulce TREBUIE sa existe un miiic ingredient ciocolatzos. Ei bine, prajitura asta a fost mireasma de primavara pentru mine, alba, pufoasa, usoara si aromaaata. Hac! :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 30 ml ulei
  • 145 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 180 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lgt esenta de portocale
  • Crema:
  • 250 gr branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 ml lichior de oua
  • Sirop:
  • sucul de la o portocala
  • 50 gr zahar
  • 100 ml apa
  • Decor:
  • 300 ml frisca
  • 4-5 lg suc de portocala
  • cubulete de portocala decojita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale:

Blat:

Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi punem galbenusurile, apoi uleiul si esenta de portocale. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in ploaie. Turnam compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si lasam la 180C pana trece testul scobitorii. Taiem blatul in doua nivele.

Crema

Mixam bine branza de vaci cu zaharul si lichiorul de oua. Separat batem frisca, apoi combinam cele doua compozitii.

Sirop:

Fierbem apa cu zaharul pe foc 2 minute, apoi turnam sucul de portocala si lasam sa mai fiarba 1 minut. Insiropam blatul de jos, punem crema, acoperim cu al doilea blat si il insiropam bine si pe acesta.

Decor:

Frisca batuta se amesteca bine cu sucul de portocala. Intindem peste prajitura si decoram cu portocala.

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de intaritor pentru frisca nici in crema nici in frisca pentru decor deoarece crema are branza de vaci (acrisoara) si decorul are suc de portocala: acidul intareste frisca; daca mai punem si branza de vaci se vor branzi si vor fi foarte greu de intins (si vor arata urat la taiat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

18.04.2012, 21:24

Sim0na 1

18.04.2012, 21:29

Frumoasa si gustoasa!

Anamaria7 1

20.04.2012, 11:14

mersi! Ruxii, si eu ma tot rog sa simt si eu soarele pe pielea mea dar nu se arata nimic inca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Orange Cake