Blatul: Se separa ouale. Se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, apoi galbenusurile unul cate unul batand bine dupa fiecare. Se pune apa si uleiul, se mai bate putin, apoi faina si cacaoa in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 min (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.
Siropul: Intre timp se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Se lasa pe foc pana se dizolva zaharul. Se da la rece.
Crema: Frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu pana se topeste ciocolata (a nu lasa sa dea in clocot!). Se da la rece iar apoi se mixeaza bine pana devine o crema pufoasa.
Blatul racit se taie in doua pe orizontala. Se insiropeaza. Se unge primul blat cu gem de afine peste care se toarna crema de ciocolata. Se aseaza deasupra celalalt blat insiropat si se da putin la rece. Se taie in cubulete potrivite si se pune cate un mot de frisca sau dupa preferinte.
Pofta buna!