Prăjitură cu cremă de ciocolată

de LC in Prajituri, 2 Apr 2012 | 4423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri de zahăr
  • 4 ouă
  • 3 linguri de cacao
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 500 ml frișcă lichidă
  • esență
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de ciocolată:

Pentru blat: Spargem ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu zahărul până ce acesta se topește. Albușurile le batem separat cu un praf de sare până se întăresc. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecăm încet cu o lingură. Amestecăm făina cernută cu cele trei linguri de cacao și praful de copt...apoi încorporăm amestecul obținut peste compoziția de albușuri și gălbenușuri.Turnăm aluatul în tavă pe care am acoperit-o cu hârtie de copt. Încingem bine cuptorul  și coacem blatul la foc mediu aproximativ 20 de minute.

Pentru cremă: într-un vas vom pune frișca lichidă  și ciocolata ruptă în bucățele. Punem la bain-marie toate ingredientele și le lăsăm până se topește ciocolata, amestecând din când în când. Crema astfel obținută o vom ține la frigider două- trei ore ( pentru a se întări și a o putea bate bine).  După ce s-a răcit o mixăm până își dublează volumul.

Blatul obtinut îl însiropăm bine cu  un sirop format din apă, zahăr și esență. Întindem uniform crema peste prima foaie de blat, păstrând câteva linguri și pentru ornat. Acoperim cu cel de-al doilea strat pe care îl însiropăm , apoi întindem restul de cremă. Se ține la frigider înainte de a fi servită.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

COMENTARII (11)

iry-gabriela 1

03.04.2012, 21:27

place

Sim0na 1

03.04.2012, 21:55

Ce bine arata...

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:45

buna,buna

COMENTEAZA