Pentru blat: Spargem ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu zahărul până ce acesta se topește. Albușurile le batem separat cu un praf de sare până se întăresc. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecăm încet cu o lingură. Amestecăm făina cernută cu cele trei linguri de cacao și praful de copt...apoi încorporăm amestecul obținut peste compoziția de albușuri și gălbenușuri.Turnăm aluatul în tavă pe care am acoperit-o cu hârtie de copt. Încingem bine cuptorul și coacem blatul la foc mediu aproximativ 20 de minute.
Pentru cremă: într-un vas vom pune frișca lichidă și ciocolata ruptă în bucățele. Punem la bain-marie toate ingredientele și le lăsăm până se topește ciocolata, amestecând din când în când. Crema astfel obținută o vom ține la frigider două- trei ore ( pentru a se întări și a o putea bate bine). După ce s-a răcit o mixăm până își dublează volumul.
Blatul obtinut îl însiropăm bine cu un sirop format din apă, zahăr și esență. Întindem uniform crema peste prima foaie de blat, păstrând câteva linguri și pentru ornat. Acoperim cu cel de-al doilea strat pe care îl însiropăm , apoi întindem restul de cremă. Se ține la frigider înainte de a fi servită.