....in sfrasit am gasit piure de castane si m-am gandit sa incerc aceasta prajitura pe care am gasit-o tot aici, facuta de ala_oancea
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi nuca macinata, grisul, esenta si praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie si se da la cuptor pentru aprox. 30 min.
Intre timp se bate frisca si se amesteca cu piureul de castane.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua si se adauga crema din care oprim 2 lingusi pt a unge partea de sus a blatului. Deasupra razuim ciocolata.
1
Blatul trebuie taiat cu grija cu un cutit cu lama subtire deoarece este foarte pufos.
2
Tava in care am copt este tava de aragaz.
3
Eu am stropit blatul foarte putin cu sirop de zahar ars, dar mi-am dat seama ca fiind foarte pufos mergea si fara.