Prajitura cu crema de biscuiti si rom

de T I M E A in Prajituri, 24 Dec 2012 | 39353 vizualizari

 

O prajitura super gustoasa. Reteta e din caietul de retete a mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema:
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 1 cana de nuca macinata
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise (sau orice alt gem)
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 pachet de unt (250 gr)
  • Glazura:
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri si jumatate de apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de biscuiti si rom:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si apa mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (24/36 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.

Pana se raceste blatul, pregatim crema in felul urmator:

Zdrobim biscuitii in robot si ii turnam intr-un bol mai maricel. Amestecam biscuitii cu cacaoa peste care turnam apoi apa calduta in care am topit zaharul. Adaugam apoi nuca, esenta de rom si gemul si omogenizam bine. Separat mixam bine untul pana devine spuma apoi adaugam la compozitia de biscuiti cate o lingura de unt si amestecam pana incorporam tot untul.

Asezam crema peste blatul racit si nivelam cu un cutit sau chiar cu lingura.

Dam la frigider minim o ora pentru a se intari crema.

Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura, dupa care ungem prajitura cu glazura.

Ornam cu bombonele colorate si dam din nou la frigider pana sa intareste glazura.

Si pentru ca eu am facut doua, am sa va prezint si pozele de la prima prajitura facuta. Difera doar biscuitii folositi, la aceasta am folosit biscuiti Rostar de vanilie, iar la cea de mai sus biscuiti Paltinis.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de biscuiti si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patratele de ciocolata pentru aziz