Prajitura cu crema caramel

de alinutza1983 in Prajituri, 15 Ian 2011 | 12238 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa preluata de la Laura Sava :) ( careia ii multumesc pentru munca si blogul ei frumos ce il imparte cu noi toti ! )

 

INGREDIENTE

  • 1 punga foi pandispan ( cumparate ) - putrem face si pandispan in casa, dar eu am ales aceasta varianta din comoditate,

Pentru crema caramel am folosit:

  • 3 oua
  • 150 gr unt ( sau margarina)
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 100 gr nuci taiate mai maricel
  • {separat: 3-4 linguri de zahar ce se caramelizeaza, pana ajunge la o culoare aramie ( nu maro!!!, caci va avea un gust amarui )..}
  • frisca ( in care am pus fulgi de ciocolata amaruie) si, la final am ornat cu ciocolata alba topita...
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Foile cumparate le-am insiropat cu 100 ml sirop de ness si amaretto , apoi le-am uns cu un strat generos de crema caramel , frisca ( in care am pus fulgi de ciocolata amaruie) si la final am ornat cu ciocolata alba topita...Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet fluid se va turna peste " budinca " despre care vorbeam. La final, in aceasta compozitie se vor pune si nucile , taiate ceva mai grob, si tot acest amestec se lasa putin la racit.

Peste foaia de prajitura punem alternativ un strat de crema caramel, apoi unul de frisca, apoi iara foaie....asta in functie de cum alegem sa taiem pandispanul ( sau un cazul meu , in functie de cate foi aveam cumparate)...

A, si ca sa semene si mai mult cu un tort, am insiropat foile cu niste sirop din ness si putin amartetto!

Pe deasupra am ales sa topesc niste ciocolata menaj de culoare alba, pe care am pus-o intr-o punga, am topit-o in apa fierbinte, apoi, la unul din capetele pungii, cu o scobitoare am facut o mica spartura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor