Multumesc Licuta Marin! Este o prajitura simpla, de sezon, usor umeda, datorita iaurtului grecesc din compozitie. Am pregatit-o cu capsuni, cirese (dar fara a adauga cacao in compozitie) iar acum le-am combinat pe amandoua...rezultatul a fost delicios!
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Ciresele le spalam, scoatem samburii si presaram cate 1 lingura de zahar peste capsuni si 1 lingura de zahar peste cirese.
Amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.
Apoi adaugam iaurtul grecesc si uleiul.
Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia lichida.
Oprim 5 linguri din aluatul alb, adaugam cacaoa si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia alba in tava.
Peste ea punem din loc in loc compozitia de cacao si marmoram cu ajutorul unei linguri.
Peste aluat aseazam ciresele si capsunile taiate.
Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.
Pofta buna!
1
Prajitura se poate pregatii si cu alte combinatii de fructe sau doar un anumit fel: capsuni, cirese, visine, caise, piersici, nectarine, prune, mere, etc.
2
Deasupra se pot presara fulgi de migdale.
3
Tava folosita de mine are dimensiunea de 32/16 cm.