Sambata am cules cirese si am folosit cateva din ele pentru aceasta prajitura . Nu am poze din timpul preparariii deorece am avut ajutor si mi-a facut niste poze :D "minunate".
E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec.
Se spala ciresele si se scot samburi din ele .
Se unge o tava de 20x30 cu unt si se presara cu faina, apoi se toarna 2/3 din aluat. In restul de aluat se adauga lingura de cacao si se amesteca. Turnam se aluatul cu cacao peste cel alb .
Se aranjeaza ciresele deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Verificati cu scobitoarea sa fie copt blatul.
Se pudreaza cu zahar (daca doriti) cand s-a racit, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
se pot pune visine , capsuni, prune