Prajitura cu ciocolata neagra si cafea

de ilinca_01 in Prajituri, 13 Mar 2014 | 10105 vizualizari

 

Daca doriti sa pregatiti ceva dulce pentru o zi speciala, prajitura cu ciocolata neagra si cafea este o idee perfecta.

Aceasta reteta se face de obicei la ocazii speciale si este intotdeauna un hit, delicios. Am folosit cafea decofeinizata atat in blat cat si in glazura. Este o prajitura complexa, dar nu greu de pregatit, deoarece se imparte in doua: in prima faza facem aluatul de blat si il coacem, dupa care pregatim crema si o intindem pe deasupra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 120 gr. de ciocolata neagra
  • 200 gr. unt moale
  • 75 ml. apa calda
  • 5 lingurite de cafea instant espresso
  • 150 gr. faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5 oua
  • 375 gr. zahar brun

  • Pentru glazura
  • 200 ml. crema de smantana
  • 125 gr. zahar brun
  • 1 lingurita de cafea solubila
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata neagra si cafea:

Intr-un recipient inalt pe aragaz, se pune untul si ciocolata si se topesc, dupa care se lasa la racit. Acest lucru se poate face si in cuptorul cu microunde.

Dizolvati cafeaua in apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Porniti cuptorul si setati temperatura la 180 º celsius. Se cerne faina si se amesteca cu cacao, praf de copt si sare, dupa care se lasa deoprate.

Intr-un bol se sparg ouale si se bat cu zaharul timp de cateva minute, pana cand amestecul are forme cremoase si pufoase. Se incorporeaza untul rece, amestecul de ciocolata si se amesteca.

Se adauga, de asemenea, cafea rece. Treptat se adauga amestecul de faina, cacao etc (cel care l-am facut mai sus) si se continua amestecarea pana ajungeti la un amestec de aluat.

Intr-o tava intinsa, se pune hartie de copt si se adauga aluatul. Se coace aproximativ 20 de minute, se scoate si lasa sa se raceasca in aceeasi tava.

Acum pregatim glazura. Se pune intr-un recipient pe aragaz, crema de smantana, zahar brun si lingurita de cafea, dupa care se amesteca si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute (cu cat mai mult se fierbe, cu atat o sa devina mai gros). Se lasa sa se raceasca si cam asta a fost preparea glazurei.

Dupa ce sa racita, se intinde pe prajitura cu ajutorul unei spatule. Incercati sa neteziti intr-un mod placut la vedere.

Dupa ce se raceste, taiati fara a ridica cutitul, doar prin glisarea, si mai bine daca l-ati incalzi putin.

Vezi reteta in imagini pas cu pas aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata neagra si cafea" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si cafea