Potrivita pt sezon: capsunile sunt in 'floare acum". e pufoasa, aromata si usoara!
Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se mai bat o tura (sa iasa ca o bezea). Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati niciodata faina cu mixerul, ca se lasa aluatul si nu mai creste. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (cum amesteca un aparat de facut paine, daca ati vazut vreodata).
Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si hartie de copt. Deasupra se pun capsunile intregi daca sunt de marime medie si jumatati daca sunt prea mari, la distanta d 0,5cm una de alta. Se introduce la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Se tine 10 minute la 220 de grade. Si ultimele 10 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se indeparteaza hartia de copt si se taie cubulete.
E un deliciu!