dupa reteta Inei, ca supliment am folosit si glazura Timeei cu scortisoara. Va pup, fete dragi! (asta sa nu ma acuzati de furaciune, ca tot se poarta :)) )
Preparam mai intai siropul: caramelizam 200 gr. zahar si il stingem cu 100 ml apa calduta.Dizolvam amoniacul in lapte caldut. Adaugam galbenusurile,200 gr. zahar, scortisoara si untul. Amestecam totul cu o lingura de lemn.
Adaugam siropul racit, apoi faina (treptat). La final vom obtine un aluat lipicios pe care-l vom ambala in folie alimentara si il vom lasa la rece peste noapte (la frigider).
A doua zi preincalzim cuptorul,apoi intindem (cu greu!) aluatul pe masa de lucru infainata in foaie de aproximativ 0,5cm. Decupam turtele in formele dorite, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la copt pentru cca 10 min. la foc mic pana devin aurii. Le lasam la racit si ne apucam de prepararea glazurilor.
Glazura alba o preparam astfel:se bat albusurile cu zaharul pudra (250 gr) si cu zaharul vanilat+1 lingurita zeama de lamaie.
Glazura de scortisoara o obtinem amestecand zaharul pudra + scortisoara si cele 2 linguri zeama de lamaie.
Ungem turta dulce cu aceste glazuri folosind o pensula de silicon iar la final decoram cu bombonele colorate.
Lasam cateva ore sa se intareasca glazura si servim.
Pofta buna!
1
Pentru rezultate optime,am aplicat metoda Inei si am preparat de seara aluatul sa stea peste noapte la frigider