Chec bicolor

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 7697 vizualizari

 

Primul meu chec facut in cuptor de paine la buni :D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150gr zahar
  • 250gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt esenta de rom
  • coaja de la o lamaie
  • 60gr unt
  • 1 lg lapte
  • 1 lg cacao
  • 1 lg zahar
  • 100 gr nuca maruntita
  • 1 pumn de stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

Facand in cuptorul de paine... nu am prea putut "seta" temperatura :)) dar 180C e de ajuns.

Tapetam cu ulei si faina o tava de chec (a mea era de cca 30cm lungime).

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si mixam in continuare pana ce compozitia capata luciu si se tine de tel. Galbenusurile se adauga pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Topim untul, adaugam apoi laptele si cacaoa, iar la final lingura de zahar.

Faina si praful de copt se cern, apoi se adauga in ploaie peste compozitia de oua. Din aceasta cantitate, o treime se muta in alt vas si se incorporeaza amestecul de cacao.

In tava turnam compozitia fara cacao, presaram stafidele, apoi o turnam pe cea cu cacao (putem sa aranjam cum vrem; continuu, din loc in loc etc.)

Presaram nuca maruntita si tinem tava in cuptor pana cand checul crescut trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Anamaria7 1

17.11.2010, 22:42

multumesc, Sylvia mirosea toata curtea a chec, intr-adevar

Corinuta 1

21.11.2010, 01:11

foarte frumos ti-a iesit!

susu 1

25.02.2011, 14:19

Ah ce bun e... sper ca nu mi-a scapat reteta asta mor dupa checuri pufoase si rumene

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci (de post)