Prajitura cu caise si crema de gris cu mac

de adnia in Prajituri, 22 Iul 2013 | 5266 vizualizari

 

Va plac caisele?Eu una abea astept sa apara sezonul lor, iar cand pietele si marketurile sunt invadate de ele, le cumpar si ma apuc sa pregatesc tot felul de minunatii cu caise. Nu degeaba sunt ele atat de gustoase si parfumate! Pacat, insa, ca parfumul caiselor de altadata s-a cam pierdut...si parca si din aroma lor! Sau poate am ramas eu cu amintirea fericita a clipelor copilariei in care vara te invaluiau, pe rand, parfumuri si gusturi memorabile: cirese, piersici, caise, mere, pere, zarzare, zmeura...etc.

 

INGREDIENTE

  • Dar, sa ne intoarcem la caisele noastre, nu? :)
  • Pt. reteta asta frumoasa si gustoasa avem nevoie de:

Blat:

  • 150 gr. faina alba
  • 150 gr. faina integrala de grau
  • 1 plic drojdie
  • 5 linguri lapte caldut
  • 75 gr. zahar
  • 1 ou
  • 100 gr. unt
  • 3 linguri smantana

Crema:

  • 50 gr. agrise deshidratate
  • 1 fiola esenta rom
  • 500 ml lapte
  • 50 gr. unt
  • 40 gr. gris
  • 150 gr. mac
  • 125 gr. zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • cateva picaturi esenta de lamaie
  • 1 albus de ou
  • 1 praf de sare
  • 10 caise taiate in jumatate si fara samburi
  • 2-3 linguri miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si crema de gris cu mac:

Pt. aluat, am amestecat rapid toate ingredientele in robotul d bucatarie, apoi am lasat la crescut 20 minute. Intre timp, m-am apucat de preparat crema: Am fiert laptele cu unt, am adaugat grisul si am lasat sa dea in cateva clocote, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul cratiteti (eu am folosit o oala de fonta, ca e mai sigura). Am adaugat macul macinat in rasnita de cafea, zaharul si esenta de lamaie (optional). Am lasat crema obtinuta sa se racoreasca.

Separat, m-am ocupat de cele 2 oua: le-am separat si galbenusurile le-am amestecat cu amidon, iar albusele le-am batut spuma cu praful de sare. Crema de mac racorita am amestecat-o cu crema de galbenuse si agrisele deshidratate, dupa care am inglobat usor si albusele spuma.
Ei, umplutura fiind de acum gata, am incins cuptorul, am luat aluatul de mai sus, l-am intins foaie, cu ajutorul sucitorului si am asezat-o intr-o tava de jena unsa cu putin unt (am imbracat putin si peretii tavii cu aluat, astfel incat aveam un aluat ca de tarta). Am turnat crema de mac, iar apoi nu mi-a mai ramas decat sa pun in scena vedetele retetei.
Acum le-a venit si randul dragilor de caise, pe care le-am plonjat in crema de mac cat mai estetic posibil, potrivit inspiratiei de moment. Am dat tava la cuptor pana a trecut testul scobitorii (aprox. 45 minute). Dupa ce am scos prajitura din cuptor, am uns-o cu putina miere, asa, pt. luciu si efect vizual:)
Am asteptat sa se raceasca, apoi am portionat si am savurat!
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si crema de gris cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise (Reteta Video)