Mereu pun la congelator jumatati de caise, pentru sezonul rece. De aceasta data am preparat aceasta prajiturica pe care baietelul meu o papa in aceasta ordine: intai papa zaharul pudra,apoi caisele si apoi blatul :)) Sper sa va placa.
Incingem cuptorul la 180 grade.
Amestecam ouale cu zaharul, sarea si adaugam ulei putin cate putin amestecand continuu.
Adaugam laptele, bicarbonatul stins si faina cernuta. Amestecam pana obtinem un aluat ca pentru chec.
Turnam compozitia in tava (a mea are 34X29 cm), adaugam din loc in loc jumatatile de caise congelate (fara sa le dezghetam inainte). In mijlocul fiecarei caise punem zahar vanilinat.
Punem tava la cuptor, timp de 25-35 minute pana s-a rumenit frumos si trece testul scobitorii.
Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar fin si se portioneaza.
1
putem folosi in loc de caise, jumatati de prune sau nectarine;
2
am folosit o cana de 250 ml.