Prajitura cu cafea si mascarpone

de Miha in Prajituri, 9 Mai 2011 | 7543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • Pentru blatul de piscoturi:
  • 15 piscoturi
  • ~ 200 ml cafea tare, fara zahar
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea si mascarpone:

Blat:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Se coc 2 blaturi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 de minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o hidtratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic cu 100 ml frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Cand s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru vreo 2 ore.

Dupa acest timp, consistenta cremei va fi totusi destul de moale, dar nu este o problema pentru ca o vom mixa si vom obtine o crema delicioasa si pufoasa, in care vom incorpora treptat branza mascarpone si restul de frisca batuta (150 ml). Frisca o vom incorpora amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Piscoturi:

Punem cafeaua rece intr-o farfurie. Piscoturile le trecem scurt prin cafea, pe ambele parti.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Blaturile le-am insiropat cu putin sirop facut din apa+zahar+1lingura coniac. Nu e neaparat necesar sa fie insiropate, le insiropati doar daca o sa considerati ca e necesar.

Peste primul blat se toarna jumatate din crema, punem piscoturile insiropate cu cafea (pozitia lor e strict aleatorie :)) ) , cealalta jumatate de crema si cel de-al 2-lea blat insiropat. Glazuram cu ciocolata si dam la rece pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Dulceatadetrandafiri 1

09.05.2011, 22:51

Super! Chiar o voi incerca!

diaconta 1

09.05.2011, 22:54

Ioiiiiiiii tu Miha ce ma starnesti

jolygina 1

10.05.2011, 20:02

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu cirese