Prajitura cu cacao

de gaby_gabytza in Prajituri, 15 Sep 2011 | 5315 vizualizari

 

nu e ea reusita dar m-am straduit si eu cat am putut

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 6 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri zahar pudra 
  • 3 linguri cacao
  • 300 g margarina
  • 100 g nuci maruntite
  • pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 9 linguri zahar
  • 1 esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao:

Blat:separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat si dupa adaugam si faina amestecata cu praful de copt, plicurile de zahar vanilat si lingurile de cacao. Ungem o tava cu ulei, tapetam cu faina si rasturnam compozitia obtinuta. Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 min.

Intre timp preparam bezeaua: batem albusurile spuma cu zaharul si lingurita de zeama de lamaie. Cand vedem ca blatul este copt pe jumatate adaugam bezeaua si bagam tava din nou la cuptor pana cand bezeaua se aureste. Stingem focul la cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pregatim siropul punand apa si zaharul la fiert pana cand vedem ca se ingroasa si lasam sa se raceasca.

Crema: amestecam pe baie de aburi toate ingredientele (cu exceptia margarinei) pana cand se ingroasa, apoi adaugam si margarina.

Taiem blatul in doua si il insiropam. Asezam o parte cu bezeaua in sus si asezam jumatate de crema dupa adaugam si jumatatea cealalta de blat cu bezeua in jos si deasupra punem un strat mic de crema. Deasupra presaram cu nucile maruntite

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Albina