Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013

de Ade200 in Prajituri, 8 Mar 2013 | 6031 vizualizari

 

Am mâncat o prăjitură bună la ziua unei colege și m-am gândit să mă răsfăţ de Ziua Femeii. Zis şi făcut! Am pregătit-o, am pus-o la cuptor, moment în care am rămas blocată: nu pusesem zahăr deloc! Ma grăbeam să ajung la sărbătorirea zilei noastre şi nu prea eram atentă la ce fac! Soluţia o aflaţi mai jos! Aşa se nasc marile dezastre sau...invenţii!

 

INGREDIENTE

  • 400 g de făină
  • 1 lingură de zahăr
  • 250 ml de ulei ( o cană)
  • 4 ouă
  • 2 linguri cacao ( am pus cacao neagră de la Dr. Oetker)
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 1 kg de mere dulci şi zemoase(Florina)
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 2 pumni de stafide

Glazura:

  • 250 g de zahăr
  • 8 linguri de apă
  • 1 lingură de cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013:

   Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuş se pune 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se adaugă treptat uleiul, apoi cacaua. Se pune restul ingredientelor, în afară de albuşuri. Acestea se bat bine cu puţină sare şi se încorporează uşor în partea mai groasă a compoziţiei. 

Se pune hârtie de copt în tavă şi se toarnă prăjitura, se nivelează, apoi se presară stafidele. Se coace cam 40 de minute, se scoate şi se toarnă glazura moale peste ea, se mai dă 5 minute la cuptor şi se stinge. Se lasă în cuptor până se raceşte, apoi se scoate din tavă şi se poate consuma. E grozavă şi uşor de făcut.

Glazura se prepară astfel: se pune zahărul şi apa într-o crăticioară smălţuită, se dă la foc mic şi se amestecă. Când zahărul e dizolvat se adaugă 1 lingură de cacao cernută, se amestecă bine şi se ia de pe foc. Se toarnă fierbinte peste prăjitură.

TIPS-URI

1

Glazura o faceţi când prăjitura e aproape gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert brownie cu banane si unt de arahide