O prajitura savuroasa si usoara! Eu nu am pudrat-o pentru ca nu obisnuiesc(mai putin zahar)
Mod de preparare blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare, 7 linguri de zahar si praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, smantana, faina. Se mixeaza bine si apoi se adauga albusurile amestecand usor. Se tapeteaza tava, se pune 2/3 din compozitie peste care se presara cateva stafide si se da la cuptor pentru 15 minute la 180º.
Intre timp se prepara umplutura: se amesteca branza cu zaharul, budinca de vanilie, coaja si esenta de lamaie, stafidele si la sfarsit se incorporeaza ouale.
Piersicile si banana se decojesc se taie in felii subtiri si se stropesc cu un sirop preparat din putin zahar apa si esenta.
Se scoate blatul din cuptor, se aseaza umplutura de branza deasupra si peste ea se aseaza feliile de piersici si banana si se pune restul de blat deasupra. Se mai da la cuptor pentru 30 de minute.
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.